Inundații puternice în Argentina și Uruguay

0

Aproximativ 7.000 de persoane au fost evacuate din zone din nord-estul Argentinei din cauza creșterii nivelului apelor râurilor Uruguay, Parana și Paraguay, iar alte peste 2.000 au fost evacuate din zone din nordul Uruguayului, unde apele râului Uruguay au depășit cota de siguranță, relatează EFE miercuri.

În Argentina, situația din localitățile aflate în apropierea râurilor în provinciile Entre Ríos, Formosa, Chaco și Santa Fe s-a agravat din cauza ploilor înregistrate în ultimele zile. Serviciul Meteorologic Național a emis alerte de ploi și furtuni puternice pentru Santa Fe, Entre Ríos, Chaco (zonele de vest și centru), Corrientes (partea de sud) și Formosa (vest și centru), scrie Agerpres.

Ultimul raport al Institutului Național al Apei a semnalat că ploile intense din ultimele zile mențin apele la niveluri foarte înalte, iar „perspectivele pe termen scurt indică o persistență” a acestei situații.

În Uruguay, Intitutul de Meteorologie a emis o alertă portocalie de ploi și furtuni puternice pentru opt departamente din nordul țării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.