Maia Sandu vrea să lanseze un nou partid politic la Chișinău

0
Mișcare surprinzătoare în politica din Republica Moldova! Fostul ministru al Educației, Maia Sandu, se lansează în politică. Dezamăgită de situația din țară, Sandu lansează o platformă pentru crearea unui partid. Cum se va numi viitoarea formațiune, deocamdată, rămâne un secret, dar își propune să facă o echipă cu oameni integri și onești.
Maia Sandu spune că a decis să se implice în politică, încurajată de sprijinul pe care îl are din partea societății. Fostul ministru al Educației afirmă că este dezamăgită de situația din țară și vrea să readucă speranța în inimile oamenilor. Deocamdată, echipa Maiei Sandu este unica mică, dar tânără, zice ea, care își propune să aducă un suflu nou în politica din stânga Prutului.

„Scopul este să aducem oameni de altă calitate în politică, oameni integri, oameni onești, oameni corecți. Pentru că eu nu îmi doresc să construiesc un proiect similar celor pe care le-am văzut în ultimii ani, un proiect al unui singur om sau cum spunem noi, un SRL”, spune fostul ministru al Educaţiei.

Maia Sandu se aşteaptă ca, după anunţul făcut, să fie presată de unele grupuri de interese.

„Cei care fac azi politică în Republica Moldova nu știu să concureze altfel prin metode civilizate. Nu voi fi surprinsă că într-o zi mi se deschide dosar penal. Nu îmi este frică pentru că nu am furat niciodată niciun ban, nici de la stat, nici de la oameni”, a mărturisit Maia Sandu.

Într-un mesaj video, plasat pe internet, Maia Sandu este convinsă că doar prin consolidarea eforturilor, Republica Moldova poate fi salvată: „Eu refuz să cred că totul este pierdut, că această țară nu mai are nicio șansă. Vă îndemn să credeți că se poate pentru că eu cred în voi. Vă îndemn să trecem istoria țării pe curat”.

Potrivit Barometrului Opiniei Publice, Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor și este considerată ca fiind cea mai potrivită persoană la șefia Guvernului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.