Tranzacție uriașă la BCR

Banca Comerciala Romana (BCR) a vandut pe final de an un portofoliu de credite neperformante corporate in valoare de 1,2 miliarde de euro, acesta fiind un pas important in „solutionarea portofoliului de imprumuturi neperformante” al bancii, potrivit reprezentantilor institutiei.

„Tranzactia imbunatateste semnificativ lichiditatea bancii si va permite cu atat mai mult Bancii Comerciale Romane sa mobilizeze capital catre rolul sau economic prioritar: a extinde intermedierea financiara din Romania, a initia noi tranzacții de finantare si a sprijini cresterea sanatoasa a economiei”, au spus reprezentantii BCR, potrivit ziarului Bursa.

Pachetul a fost cumparat de un consortiu format din Deutsche Bank, APS si IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, asistati de avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii, in timp ce BCR a fost asistata de Schoenherr.

Este cea mai mare tranzactie cu credite neperformante din acest an, scrie si Ziarul Financiar. Conform unor surse din piață, citate de aceasta publicatie, discountul de vanzare pentru un astfel de portofoliu s-ar situa in jurul a 90%.

BCR se asteapta la o scadere cu 5% a ratei imprumuturilor neperformante, ca urmare a vanzarii. Pentru primele noua luni ale anului in curs, BCR a avut un profit net de 904,3 milioane de lei (203,6 milioane de euro).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.