Mesaj dur al șefului diplomației germane

0

Europa trebuie să recapete controlul asupra frontierelor sale, a declarat sâmbătă ministrul de externe german, pe fondul informațiilor potrivit cărora militanți ai grupării teroriste Statul Islamic s-ar afla în posesia unor pașapoarte siriene contrafăcute.

Peste un milion de refugiați, majoritatea fugind de războaiele și violențele din Orientul Mijlociu, au sosit în Germania în acest an. Joi, mass media germane l-au citat pe ministrul de interne al Bavariei care a declarat că refugiați cu pașapoarte siriene false au dispărut în Germania și că există suspiciuni că aceștia s-ar fi putut afla în contact cu militanți ai Statului Islamic, relatează Romaniatv.net.

Ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier a avertizat că refugiații nu trebuie incluși în aceeași categorie cu suspecții de terorism și a atras atenția că mulți militanți provin din Europa. „Totuși, dincolo de aceasta, este important să avem un control mai mare asupra celor care intră și ies din Europa”, a declarat Steinmeier într-un interviu acordat unor ziare din grupul media Funke.

Steinmeier a adăugat că propunerea Comisiei Europene, de a extinde atribuțiile Agenției europene pentru gestionarea cooperării operative la frontierele externe ale statelor membre ale Uniunii Europene, Frontex, și un ajutor oferit Turciei de către UE pentru ca această țară să contribuie la limitarea afluxului de refugiați către Europa, reprezintă elemente importante în vederea unui mai bun control al frontierelor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.