Mișu Negrițoiu, despre falimentul Astra Asigurări

0

Misu Negritoiu, seful Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), afirma ca nu i se poate reprosa firmei de audit KPMG faptul ca nu a reusit sa redreseze financiar Astra Asigurari, firma de asigurari cu circa 1,8 milioane de clienti intrata recent in faliment.

Intr-un interviu acordat pentru Realitatea TV, Misu Negritoiu a fost intrebat ce isi reproseaza in cazul Astra Asigurari. „Ca nu am fost suficient de convingator pentru actionari ca sa faca tranzactia cu investitorii pe care i-am gasit. Ceea ce era nevoie la Astra in primul rand, ca sa fie repusa pe linia de plutire, era injectia de 200 de milioane de euro. Nevoia de investitie era mult prea mare fata de dimensiunea societatii si fata de valoarea societatii”, a raspuns acesta.

In plus, presedintele ASF a explicat de ce KPMG nu a putut evita falimentul Astra Asigurari.”Nu i se poate reprosa KPMG-ului ca nu a salvat-o de la faliment pentru ca salvarea de la faliment, de la inceput, in planul de redresare, insemna capitalizare. KPMG nu putea sa o salveze fara capitalizare. KPMG a fost un bun administrator, cu diligentele necesare ca sa organizeze emisiunile de capital social, a fost un administrator si un bun gospodar. KPMG si-a realizat mandatul”, a sustinut Misu Negritoiu.
In ciuda acestei activitati apreciate de presedintele ASF, Tribunalul Bucuresti a decis, la propunerea autoritatii, ca firma de audit KPMG sa puna lacatul pe agentiile Astra Asigurari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.