Incendiu groaznic într-o zonă de munte din Buzău

Share:

Un incendiu violent se manifesta pe o suprafata de 5 Km, într-o zonă de munte din Buzău. Zeci de pompieri şi un elicopter intervin pentru a stinge flăcările. Există riscul ca flăcările să se extindă ţinând cont de mult timp nu a mai plouat.

Aproape 100 de persoane, dintre care 50 de pompieri din cadrul ISU Buzău, au fost angrenați, luni dimineața, în stingerea unui incendiu de pădure în zona Brăiești-Goidești Ruginoasa din Munții Buzăului pe un front de circa 4-5 kilometri.

În zonă este așteptat un elicopter de recunoaștere.”ISU intervine cu un efectiv de 50 de pompieri, de asemenea s-au deplasat forțe de la Ocolul silvic Pârscov, serviciul voluntar pentru situații Brăiești, din primele informații este vorba de o pădure mixtă, foioase și rășinoase de circa 70 de ani. În zonă vântul bate cu putere și crează curenți turbionari, iar deplasarea se face pe jos, peste o oră și jumătate din localitatea Brăiești”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Conducerea ISU Buzău a luat deja unele măsuri suplimentare de recunoaștere.

„A crescut activitatea operativă a detașamentului de pompieri, a fost trimisă la fața locului grupa operativă și s-a solicitat Inspectoratului General de Aviație un elicopter în vederea executării operațiunii de recunoaștere”, a mai spus oficialul ISU Buzău.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.