Doliu în Coreea de Nord

Anunţul morţii lui Kim Yang-Gon, în vîrstă de 73 de ani, a fost făcut de către agenţia de ştiri oficială, KCNA. Kim Yang-Gon era secretar în cadrul Partidului Muncitorilor şi răspundea de legăturile cu Coreea de Sud.

Kim Yang-Gon a făcut parte dintr-o delegaţie la nivel înalt a Phenianului care a dezamorsat, în august, tensiunea dintre cele două ţări în urma unui schimb de focuri între acestea.

Agenţia nord-coreeană a menţionat, în anunţul despre moartea fostului secretar, că acesta era un om de bază al liderului de la Phenian, „un tovarăş apropiat şi un partener revoluţionar de nădejde”. Yang-Gon era şi „membru al Comitetului Central al Biroului Politic”.

Fostul secretar a murit marţi, într-un accident de maşină, a mai anunţat KCNA, precizând că acesta va fi înmormântat joi, cu funeralii de stat.

Tensiunile între cele două Corei au escaladat în august, când un o explozie la graniţă a rănit doi soldaţi sud-coreeni. Au urmat întrevederi diplomatice între părţile implicate în urma cărora s-a evitat o confruntare militară între cei doi vecini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.