Ebola, eradicată în Guineea

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat marți, într-un comunicat, eradicarea Ebola în Guineea, țară unde în urmă cu doi ani s-a înregistrat primul caz care a dus la o epidemie ce s-a răspândit în țările vecine Liberia și Sierra Leone, transmit AFP, EFE și Reuters.

De când ultima persoană a fost testată negativ pentru a doua oară în Guineea s-au scurs 40 de zile, adică de două ori perioada de incubație a virusului, explică OMS. Țara „intră acum într-o perioadă de monitorizare intensă de 90 de zile, în scopul de a putea identifica rapid orice caz nou și a împiedica astfel răspândirea virusului”, adaugă organizația.

Actuala epidemie provocată de virusul Ebola în Africa, cea mai gravă de la identificarea acestui virus în Africa Centrală în anul 1976, a început la sfârșitul anului 2013 chiar în Guineea, țară în care a provocat 2.536 de decese din 3.804 de cazuri depistate de îmbolnăvire.

Numărul total al deceselor provocate de această maladie pe continentul african a fost de peste 11.300 de persoane din cele 29.000 de cazuri raportate de îmbolnăvire, bilanț considerat însă subevaluat de OMS. Victimele au provenit preponderent (99 la sută) din trei țări vecine: Guineea, Liberia și Sierra Leone.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.