Expoziție de icoane la Muzeul Cotroceni

0

Aproximativ 60 de icoane, reprezentând principalele teme iconografice, marile praznice creștine și sfinții martiri ai Bisericii Ortodoxe, creații ale profesorului George Kordis (Grecia), sunt expuse în spațiile medievale ale Muzeului Național Cotroceni, în cadrul expoziției „Icoane. Frumusețe cerească pe pământ”.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Național Cotroceni remis Agerpres, expoziția este deschisă publicului până pe data de 10 ianuarie 2016, între orele 9,30 — 17,00, și beneficiază și de un catalog.

George Kordis (Grecia) — iconograf, pictor, grafician — este născut în Grecia, unde a studiat teologia la Universitatea din Atena. În anii ’80, a lucrat alături de maestrul iconograf cipriot părintele Symeon Symeou, după care și-a continuat studiile postuniversitare la „Holy Cross Theological School” din Boston, unde s-a specializat în teologie și estetica picturii bizantine, obținând masterul în teologie.

După revenirea la Atena în 1990, și-a perfecționat studiile de pictură și gravură cu profesorul Fotis Mastichiadis, iar în anul 1991 și-a obținut doctoratul în teologie la Universitatea din Atena. În prezent, George Kordis este profesor de iconografie (teorie și practică) la Facultatea de Teologie a Universității din Atena, unde predă arta pictării icoanelor.

George Kordis este, totodată, o personalitate a vieții intelectuale grecești, impunându-se drept unul dintre cei mai importanți teoreticieni ai iconografiei bizantine.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.