Charlie Hebdo, tiraj de de un milion de exemplare pe 7 ianuarie!

0

La un an după atentatul care i-a decimat redacția sa de la Paris, la 7 ianuarie, săptămânalul satiric va scoate la 6 ianuarie un număr special care a fost tipărit deja în aproape un milion de exemplare, a făcut cunoscut miercuri conducerea publicației, citată de AFP, citată de Agerpres. 

Acest număr dublu — 32 de pagini, în loc de 16 — vândut la prețul obișnuit de trei euro va include un caiet cu desene ale celor dispăruți — Charb, Honoré, Cabu, Wolinski, Tignous, desenatorii asasinați la 7 ianuarie de către doi jihadiști—, precum și ale desenatorilor actuali și mesaje de susținerea din partea unor personalități.
Pentru acest număr, săptămânalul satiric a primit o comandă importantă din anumite țări ca Germania, unde difuzorii doresc să primească 50.000 de exemplare.
În prezent, publicația se vinde la aproximativ 100.000 de exemplare la chioșc, dintre 10.000 la internațional, cărora li se adaugă 183.000 de abonamente.La o săptămână după atentat, soldat cu 12 morți la Charlie Hebdo, jurnalul satiric a publicat o „ediție a supraviețuitorilor”, având pe prima pagină un desen al profetului Mahomed sub titlul „Totul este iertat”, care s-a vândut în 7,5 milioane de exemplare în Franța și în lume.

Ulterior, jurnalul și-a reluat ritmul săptămânal de miercuri, iar vânzările la chioșc au revenit treptat la un nivel mai normal, coborând de la o medie de 750.000 în luna iunie la 300.000 în septembrie. În prezent, vânzările s-au stabilizat în jur de 100.000 de exemplare, potrivit directorului financiar, Eric Portheault.

Înainte de atentat, Charlie Hebdo, care se confrunta cu mari probleme financiare, vindea circa 30.000 de exemplare săptămânal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.