Inflație-record în Ucraina în acest an

0

Guvernatorul Bancii Centrale a Ucrainei a anuntat, marti, ca inflatia a atins cota de 44% in 2015, in crestere fata de 24,9% in 2014.

Valeriia Hontareva a mai spus ca rezervele de valuta au ramas relativ stabile, la 13,3 miliarde de dolari, iar Banca Nationala intentioneaza sa indeparteze, in etape, obstacolele puse in fata valutelor straine, scrie Reuters.

Potrivit Sputnik, Ucraina se bazeaza pe faptul ca ar putea primi ajutor financiar in valoare de 8,87 de miliarde de dolari in 2016. Banca Nationala a Ucrainei se asteapta ca suma sa vina de la creditorii internationali.

Kievul asteapta sa primeasca 4,58 de miliarde de dolari de la Fondul Monetar International, 1,55 de miliarde de dolari de la Uniunea Europeana, un miliard de dolari de la Statele Unite, 210 milioane de dolari de la Banca Mondiala si 1,53 miliarde de dolari din alte surse de finantare.

In acelasi timp, Ucraina are o datorie uriasa fata de Rusia, in valoare de 3 miliarde de dolari. Premierul ucrainean Arsenii Iateniuk a declarat ca Guvernul ingheata rascumpararea obligatiunilor cu scadenta pe 20 decembrie, cumparate de Rusia in urma cu doi ani pentru sustinerea fostului presedinte ucrainean, cu cateva luni inainte de inlaturarea din functie a acestuia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.