Dâncu își apără colegii tehnocrați din Guvernul Cioloș

0

Vicepremierul Vasile Dancu i-a aparat, marti seara, pe ministrii tehnocrati din Guvernul lui Dacian Ciolos, criticati de unii politicieni ca ar reprezenta interesele de la Bruxelles, nu pe cele ale Romaniei.

Ministrul Dezvoltarii, invitat la Realitatea TV, a fost intrebat cum comenteaza acuzatiile unor oameni politici din tara noastra, potrivit carora noii ministri tehnocrati pun interesele europene mai presus de problemele Romaniei.”Acesti oameni au lasat salarii de mii de euro la Bruxelles, in Statele Unite, vrand sa faca ceva pentru tara lor”, i-a aparat Vasile Dancu.”S-ar putea sa nu aiba un discurs patriot, fiind oameni (…) de cifre, pentru ca ei au venit sa faca ceva tehnic”, a continuat vicepremierul.

Dancu a fost intrebat daca societatea din tara noastra este pregatita pentru o astfel de abordare, ministrul raspunzand afirmativ si explicand ca romanii sunt destul de maturi sa inteleaga.
„Noi avem un termen foarte scurt, de cel putin un an, am tinut cont de faptul ca cineva trebuie sa dea un semnal si sa vina si o rezonanta, destul de repede. Noi am spus ca asteptam mereu un feedback al societatii, ne-a interesat nu doar a primi semnale si proiecte, ci si un raspuns imediat la ideile noastre, pentru ca vrem un feedback rapid.

Societatea noastra e destul de matura sa inteleaga. Oamenii au fost in strainatate, au rude in strainatate care au vazut un alt tip de administratie. Cerem oamenilor sa ne ia in serios, pentru ca vom propune cateva reforme pentru administratie, (…) cum ar fi noi forme de autonomie locala (…), orice comunitate are dreptul sa se autoadministreze (…). Aceasta este ultima sansa pentru Romania, nu mai avem timp sa stam, suntem un stat care a ramas in urma”, a explicat Vasile Dancu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.