Scade numărul funcțiilor de conducere în cadrul ASF

Share:

Ponderea funcțiilor de conducere în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în total salariați scade la 12%, de la 1 ianuarie 2016, față de anul 2014, când ponderea era de 26%, potrivit unui comunicat al instituției.

În prezent, ponderea funcțiilor de conducere în total salariați este de 14%.

‘Membrii Consiliului au aprobat modificarea și completarea Organigramei și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale ASF. (…) Aceste modificări aliniază funcțiile de supraveghere ca urmare a impactului actelor normative adoptate în ultimul an în domeniul asigurărilor și pieței de capital, dar și simplifică și aliniază funcțiile de autorizare și reglementare, prin comasarea unor servicii și reducerea cu șapte a numărului posturilor de șef serviciu. În acest fel, ponderea funcțiilor de conducere ajunge la 12% din total personal’, se menționa într-un comunicat transmis Agerpres în data de 10 decembrie.

Potrivit ASF, la elaborarea celor două documente au fost luate în considerare atât revizuirea cadrului legal de funcționare a piețelor, prin transpunerea în legislația națională a unor directive europene, cât și noile obiective ale Autorității pentru anul 2016.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.