Soția premierului Netanyahu, anchetată de poliție

0

Poliția israeliană o interoghează pe Sara Netanyahu, soția prim-ministrului Benjamin Netanyahu, sub acuzația de folosire a fondurilor publice pentru casa lor privată.

Sara Netanyahu a fost interogată de polițiști, joi, sub acuzația de folosire în interes personal a banilor publici, scrie The Telegraph. Întrebările s-au concentrat pe suspiciunea de utilizare a fondurilor de la bugetul statului pentru plata unor lucrări de întreținere la casa premierului și pentru cumpărarea de mobilier. Soția premierului a fost întrebată, foarte probabil, și dacă banii publici au fost folosiți pentru plata serviciilor de la azilul de bătrâni pentru tatăl său, decedat între timp, potrivit evz.ro.

Ancheta lansată de o unitate specializată pe antifraudă a poliției israeliene vine după un raport al unei agenții a statului, care a denunțat cheltuielile „nepotrivite” pentru amenajarea casei premierului, dar și după dovezile aduse de fostul administrator-șef al reședinței oficiale a prim-ministrului, Meni Naftali.

Potrivit raportului, biroul premierului a folosit serviciile unui electrician care a fost ani de zile un apropiat al lui Netanyahu. Electricianul ar fi fost plătit suspesct de mult pentru „reparații urgente”, care au avut loc de Sabbath – o zi tradițională de odihnă pentru evrei – și chiar de Yom Kippur, cea mai importantă sărbătoare evreiască, o zi de post și reflecție.

De asemenea, doamna Netanyahu este de așteptat să fie întrebată despre fondurile obținute din reciclarea sticlelor de la reședință. Documentul precizează că dna Netanyahu ar fi primit sute de lire sterline din reciclarea acestor sticle, cumpărate inițial cu bani de la buget, între 2009-2013. Naftali chiar a început un proces în justiție împotriva cuplului Netanyahu, pentru comportament abuziv, pe acest motiv. „Ea colecta sticle în mod obsesiv. Uite o sticlă, uite alta…Suna la interfon și spunea: Meni, îți mai trimit o sticlă”, a povestit Naftali, într-un interviu pentru cotidianul Yedioth Ahronot, în ianuarie 2015.

Polițiștii anchetează și cumpărarea de mobilier pentru reședința premierului – care ar fi fost transferat la vila sa privată, în orașul Caesaria. Soții Netanyahu au fost deseori criticați și urmăriți pentru cheltuielile lor, au respins însă acuzațiile ca nefondate și spun că este o campanie dusă împotriva lor.

Săptămâna trecută a apărut devăluirea că familia Netanyahu a cerut plata de la buget pentru hrana și îngrijirea câinelui familiei, Kaya. Luna trecută a fost un adevărat scandal pentru că acest câine ar fi mușcat doi oaspeți, printre care un parlamentar din partidul lui Netanyahy, Likud, la o recepție care a avut loc la reședința premierului. Cățelușa Kaya a fost apoi plasată în carantină.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.