Leul începe anul pe plus

Share:

Leul a castigat teren, luni, in fata principalelor valute. Moneda nationala a inregistrat un salt de 0,17% fata de sedinta precedenta in raport cu euro, pana la un curs de 4,5169 lei/unitate.

„Leul s-a tranzactionat mai degraba sub presiuni de apreciere in ultima sedinta din 2015, inchizand cu o apreciere de aproape 0,2%, langa 4,5230/EUR. In tranzactiile din afara orelor obisnuite, a coborat catre 4,5100/EUR pe o lichiditate foarte redusa.
Ne indoim, insa, ca leul se va aprecia astazi avand in vedere aversiunea la risc din pietele globale, in conditiile in care tranzactionarea pe piata de capital chineza a fost oprita dupa o scadere de 7% si atingerea limitelor de variatie.
Totusi, potentialul de depreciere este limitat avand in vedere interventiile recente ale BNR langa pragul de 4,5300. Astfel, ne asteptam la o sedinta de tranzactii laterale pentru perechea EUR/RON, cu o posibila miscare catre 4,5100, daca sentimentul global se imbunatateste”, se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.
Similar, leul a avansat cu 0,19% in raport cu dolarul, care a fost cotat la 4,1400 lei/unitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.