Americanii au dat în judecată Volkswagen

0

Ministerul de Justiţiei al SUA a dat în judecată fabricantul de maşini Volkswagen în scandalul emisiilor modificate prin softweare la milioane de maşini, cu scopul de a păcăli testele de poluare.

În urma unei investigaţii din septembrie, 2015, făcută de specialiştii americani, compania Volkswagen a recunoscut că a modificat cu ajutorul unui softwear nivelul emisiilor poluante la aproximativ 11 milioane de vehicule vândute în toată lumea.

În urma acestui scandal. vânzările VW au scăzut la nivel mondial, iar compania a pus deoparte miliarde de euro pentru a plăti eventuale despăgubiri.

Luni, compania a fost dată în judecată în baza legislaţiei pentru protecţia mediului de către un tribunal federal din Detroit, statul Michigan şi priveşte aproximativ 600.000 de vehicule du motoare Diesel care au fost echipate cu dispozitivele de poluare modificate care depăşeau limita maximă admisă.

„Prin acţiunea de astăzi, am făcut un pas important pentru protecţia sănătăţii publice”, a declarat o oficialitate americană specializată în chestiuni de Mediu, adăugând că „introducerea acestei acţiuni împotriva VW „este doar primul pas pentru „a aduce Volkswagen în justiţie”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.