Val de cutremure, în Vrancea, în 2016

0

Două cutremure de câte 3 grade pe scara Richter s-au produs, marți seară, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

Intitutul Naţional pentru Fizica Pământului a înregistrat cu cutremur la ora 18,18 în județul Buzău, la o adâncime de 115 kilometri. Cele mai apropiate orașe de epicentru au fost: Covasna (37 kilometri), Târgu Secuiesc (52 kilometri), Râmnicu Sărat (53 kilometri), Vălenii de Munte (55 kilometri) și Săcele (58 kilometri), relatează Romaniatv.net.

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora 18,42 în județul Vrancea, la adâncimea de 106 kilometri. Orașele cele mai apropiate de locul producerii seismului au fost Focșani (31 kilometri), Mărășești (36 kilometri), Râmnicu Sărat (47 kilometri), Adjud (48 kilometri) și Tecuci (50 kilometri).

Un seism cu magnitudine aproape 3 s-a produs luni seară în regiunea Buzău.

Două cutremure s-au produs şi duminică dimineața, de 2,3 și, respectiv, 2 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Primul cutremur, cu magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter, s-a produs la ora 3,46 la o adâncime de 96 de kilometri.

Tot duminică dimineața, la ora 4,55, a mai avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, de 2 grade pe scara Richter, la o adâncime de 19 de kilometri.

În luna decembrie au mai avut loc trei cutremure de peste 4 grade Richter, în zona seismică Vrancea, unul de 4,1 grade în data de 16 decembrie și altul de 4,2 grade, pe 18 decembrie. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade Richter a avut loc pe 15 decembrie, în Marea Neagră, iar cel de-al treilea, pe 29 decembrie şi a avut tot o magnitudine de 4.2.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Cea mai mare importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.