A fost ales noul președinte al CSM

0

Judecătorul Mircea Aron a fost ales, miercuri, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Actualul șef al CSM, Marius Tudose, a anunțat că Mircea Aron a fost ales în funcția de președinte cu „o majoritate zdrobitoare”, informează Agerpres.

Judecătorul Mircea Aron este reprezentantul ales din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție în Consiliul Superior al Magistraturii.

El și-a prezentat în fața Plenului CSM proiectul managerial cu obiectivele și prioritățile din mandatul său, precum și viziunea sa pentru rezolvarea vulnerabilităților sistemului judiciar. De asemenea, el a răspuns întrebărilor adresate de către membrii CSM în legătură cu abordarea unor soluții pentru eficientizarea activității.

Judecătorul Mircea Aron a susținut, în proiectul de candidatură, că CSM trebuie să gestioneze în cele mai bune condiții de transparență și corectitudine procedurile privind numirea în funcții de conducere la ÎCCJ, PÎCCJ și DNA.

În opinia sa, o prioritate a CSM în 2016 ar trebui să fie sesizarea Parlamentului cu propunerile de modificare a legilor Justiției elaborate de Consiliu, în baza unei analize serioase a nevoilor sistemului și care au făcut obiectul consultărilor cu instanțele de judecată, cu ÎCCJ, MP, INM.

„Propunerile aprobate de plenul CSM sunt expresia preocupării pentru consolidarea independenței justiției, creșterea calității actului de justiție și îmbunătățirea organizării sistemului judiciar, în contextul profundei reforme a legislației înfăptuite prin adoptarea celor 4 coduri. (…) Plenul CSM a constatat că nevoile sistemului s-au modificat în cei 11 ani de la elaborarea și aplicarea legilor justiției”, a precizat el.

Pe de altă parte, procurorul Luminița Palade a fost aleasă, miercuri, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.