„Biblia pierdută” a depășit 50.000 de exemplare vândute!

0

„Biblia pierdută” de Igor Bergler se apropie de 51.000 de exemplare vândute, devenind astfel cea mai vândută carte din ultimii 20 de ani a unui autor român, anunță Editura RAO într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

„‘Biblia pierdută’ a stabilit și doborât, rând pe rând, record după record. După ce a stabilit primul record la prevânzare, cel mai mare din istoria României, peste 10.000 de exemplare, apoi cel de vânzare în primul weekend la apariția în librării, 3.200 de exemplare, romanul autorului român a devenit cea mai vândută carte la cea de-a 22-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus — cel mai mare târg al României, cu peste 1.600 de exemplare vândute. Tot aici, cei 125.000 de vizitatori ai târgului au ales ‘Biblia pierdută’ cea mai râvnită carte a acestei ediții. Cartea a depășit 20.000 de fani pe facebook, lucru, de asemenea, fără precedent în România. Au urmat apoi vânzări record de Crăciun, cartea ajungând să depășească 50.000 de exemplare imediat după Anul Nou”, precizează RAO.

Potrivit editurii, „în acest moment, romanul lui Igor Bergler este cea mai vândută carte din ultimii 20 de ani a unui autor român”.

„Trebuie să nu uităm nicio clipă că în România, arareori o carte a unui autor autohton trece de 5.000 de exemplare. Iar dacă o face, devine bestseller. E foarte greu să facem comparații cu vânzările de dinainte de ’89, pentru că atunci cărțile se tipăreau în tiraje uriașe și vânzările erau oarecum controlate. În orice caz, nu putem vorbi despre condiții de piața liberă. Iar în ceea ce privește vânzările din primii câțiva ani de la Revoluție, nu avem cifre controlabile pe care să ne putem baza. De aceea, putem spune că avem de-a face cu cea mai vândută carte românească din ultimii 20 de ani, dar cu rezervele specificate, am putea spune că este una dintre cele mai vândute cărți românești din istorie. În orice caz, atât de multe exemplare, atât de repede sunt rare și pentru autori celebri de bestseller-uri internaționale. Doar cu Dan Brown s-a întâmplat ceva asemănător în România. Dan Brown care, după cum știți, e tot în portofoliul editurii noastre”, declară directorul general al RAO, Ovidiu Enculescu.

În opinia lui Igor Bergler, „secretul acestui succes ține de mai mulți factori”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.