„Recviem” deschide seria premierelor la TNB

Teatrul Național din București deschide seria premierelor din 2016 cu spectacolul „Recviem” de Matei Vișniec, în regia lui Alexandru Dabija, după ce a încheiat anul 2015 cu premiera shakespeariană „Visul unei nopți de vară” în regia lui Petrică Ionescu.

„Teatrul Național din București susține teatrul românesc, contemporan și clasic, iar Matei Vișniec este unul dintre vârfurile teatrului românesc contemporan”, a declarat miercuri, pentru Agerpres Ion Caramitru, managerul TNB.

Spectacolul „Recviem” va avea premiera oficială pe 22 ianuarie, în prezența autorului. „Recviem” are un regizor de marcă, Alexandru Dabija, și o distribuție aproape exclusiv din oameni tineri, din generația cea mai tânără a teatrului românesc care nu este angajată la Național, dar care colaborează cu Teatrul Național. Sunt peste 20 de tineri care sunt angrenați în acest spectacol”, a subliniat Caramitru.

Matei Vișniec deschide, de asemenea, și seria Conferințelor TNB din acest an, pe 17 ianuarie, la Sala Atelier, de la ora 11,00, tema propusă fiind „Teatru și jurnalism (influențe reciproce)”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.