Atac cumplit cu bombă în Libia. Zeci de morți și sute de răniți!

Share:

Zeci de persoane au murit în urma unui atac cu bombă produs la Zliten, în vestul Libiei, joi. Potrivit primelor informaţii oficiale, numărul morţilor este de 40, însă surse medicale citate de Reuters susţin că numărul deceselor se ridică la 65.

Un camion capcană a explodat la un centru de pregătire al poliţiei din Zliten, în care sute de recruţi participau la un exerciţiu, potrivit autorităţilor locale. Potrivit The Guardian, cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa, în timp ce alte mass-media anunţă în jur de 50 de morţi. O sursă medicală citată de Reuters vorbeşte despre 65 de morţi, în timp ce alte surse afirmă că bilanţul victimelor se ridică la 100.

Atentatul s-a produs în timpul unui exerciţiu al poliţiei la care participau sute de recruţi. Câteva zeci de răniţi dintre cei cel puţin 150, între care şi civili, au fost transportaţi la spitalul din Misrata pentru îngrijiri.

Reprezentantul ONU în Libia, Martin Kobler, a condamnat atentatul, despre care spune că a fost unul sinucigaş. Din 2011, când a fost înlăturat de la putere Muammar Gaddafi, Libia a fost marcat de instabilitate. Ţara are două administraţii rivale din august 2014, când o miliţie sprijinită de islamişti a preluat controlul oraşului Tripoli, forţând guvernul să se refugieze în estul ţării.

ONU încearcă să intermedieze un „armistiţiu” între cele două părţi pentru stabilizarea situaţiei din Libia.

Autorităţile iau în calcul posibilitatea ca antentatul să fi fost pus la cale de ISIS, însă gruparea teroristă nu a revendicat încă atacul. În vestul Libiei a fost declarată stare de urgenţă de către Ministerul Sănătăţii, întrucât spitalele din zonă fac cu greu faţă valului de victime.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.