„Star Wars: The Force Awakens” a depășit „Avatar”

0

Noua peliculă din saga „Star Wars” a devenit miercuri filmul cu cele mai mari încasări din istorie în America de Nord, titlu deținut până acum „Avatar”, pe care nu l-a depășit însă și la nivel internațional.

Star Wars VII: The Force Awakens (Star Wars: Trezirea forței), al șaptelea film din această epopee spațială, a „depășit 760,5 milioane de dolari generați de Avatar în întreaga perioadă de difuzare”, adaugă Disney, potrivit Agerpres.

Acest al șaptelea film al seriei acumulase 758,2 milioane de dolari în Statele Unite și Canada la 5 decembrie, în trei săptămâni de la lansarea în cinematografe. Cifrele actualizate care încorporează vânzările de bilete de miercuri nu vor fi comunicate decât joi, au precizat purtători de cuvânt ai studioului.

„Star Wars a fost întotdeauna una dintre cele mai iubite povești din istoria filmului. Nu a fost decât o chestiune de timp ca o continuare să meargă mai bine decât trilogia originală”, al cărei prim episod a fost lansat în 1977, și să depășească „Avatar”, spune Jeff Bock, analist al companiei specializate în box office, Exhibitor Relations.

Dar cu 1,56 miliarde de dolari strânși la nivel global, „Trezirea forței” mai are încă un drum lung de parcurs pentru a depăși două filme ale regizorului James Cameron — ”Avatar”, lansat în 2008, care a adus venituri de 2,8 miliarde de dolari la nivel mondial, și „Titanic”, lansat în 1997, cu venituri totale de 2,2 miliarde de dolari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.