Un deputat liberal vrea sesiune extraordinară a Senatului

Deputatul PNL Daniel Zamfir i-a cerut, joi, preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să convoace o sesiune extraordinară a Senatului, în vederea reexaminarii în regim de urgenţă a legii dării în plată.

 „Am solicitat președintelui Senatului convocarea unei sesiuni extraordinare pentru legea dării în plată. (…) Biroul permanent al Senatului ia decizia aceasta. Înțeleg că se va întruni săptămâna viitoare și va decide”, a precizat Daniel Zamfir, potrivit Agerpres.

El a argumentat că legea dării în plată reprezintă o urgență. „Eu am pornit de la ideea conform căreia atunci când a fost vorba, în 2013, de un prăpădit de deputat — Gigel Coman — care luase șpagă 3.000 de lei, am venit pe 27 decembrie și am votat încuviințarea arestării. Săptămâna trecută am avut cazul de la Cluj, când un om s-a sinucis. Atunci când se sinucid oameni nu este o urgență? Eu cred că este o foarte mare urgență. (…) Oamenii aceștia nu au nicio perspectivă, nicio ieșire din situația aceasta”, a explicat Daniel Zamfir. Zamfir a menționat că nu a discutat cu conducerea PNL cu privire la demersul său.

Biroul Permanent poate cere președintelui Senatului convocarea unei sesiuni extraordinare. Sesiunea ordinară a Parlamentului începe în februarie.

Președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului pe 18 decembrie reexaminarea legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, argumentând că actul normativ riscă să creeze dificultăți.”Darea în plată trebuie legiferată astfel încât să preîntâmpine sau să diminueze hazardul moral în relația dintre creditor și debitor, într-un context contractual în care comportamentele economice ale acestora să fie ghidate de principiul responsabilității în privința drepturilor și obligațiilor lor legitime. Pe de altă parte, reglementarea raporturilor contractuale dintre debitorii aflați în imposibilitatea de a-și achita creditele ipotecare pentru achiziționarea de locuințe și creditorii acestora răspunde, totodată, unei problematici care are și profunde conotații sociale și pentru care soluțiile legislative trebuie să ofere celor aflați într-o asemenea situație predictibilitate și securitate juridică. Din aceste perspective, considerăm că actele normative în materie trebuie să fie clare și lipsite de orice echivoc, doar astfel putând fi realizat scopul avut în vedere de legiuitor”, afirma șeful statului în cererea de reexaminare adresată președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.