Atacul de la Cairo, revendicat de Statul Islamic

0

Statul Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea comiterii unui atac armat asupra unor turiști israelieni în Cairo, potrivit agenției de presă Amaq, care susține gruparea.

Atacul, care a avut loc joi și despre care surse din domeniul securității au relatat că a vizat un autobuz destinat să transporte arabi israelieni, nu s-a soldat cu victime.

Ministerul egiptean de Interne a afirmat că atacul a fost îndreptat asupra forțelor de securitate. O persoană înarmată a deschis focul asupra unui autocar cu turiști la un hotel din Cairo, au precizat surse din cadrul securității egiptene, adăugând că nicio persoană nu a fost ucisă.
Două persoane mascate au deschis focul asupra unui motel plin cu turişti, aflat în apropierea piramidelor, anunţă presa britanică.

Un bărbat înarmat a fost arestat la fața locului, iar forțele de securitate au încercuit un alt atacator într-o altă zonă din Cairo, au spus sursele citate. Printre turiști se aflau și doi israelieni.

Gloanţele au lovit faţada clădirii, dar nu au provocat victime. În Egipt, creştinii copţi sărbătoresc joi Crăciunul, autorităţile luând un calcul un atac pe motive religioase.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.