„La porțile ceriului”, transmis în direct de ICR Stockholm

Institutul Cultural Român (ICR) de la Stockholm va transmite în direct de la Ateneul Român, cu concursul TVR, spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului”, vinerea viitoare, de la ora 18,00, cu ocazia celebrării Zilei Culturii Naționale.

Potrivit unui comunicat al ICR Stockholm, evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu” și TVR, îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe împreună cu invitații săi: Zamfira Mureșan (Țara Lăpușului, Maramureș), Mihai Moldovan (Valea Idicelului, Mureș), grupul de aromâni din Cogealac — Constanța (Dumitru Zogu, Nicolae Zogu, Mihai Gherase, Giogi Vasile), lăutari din Sudul Olteniei (Toni Căldăraru din Băbiciu, Titi Burcea din Băduleasa, Emil Zamfir din Corabia) și un grup vocal-instrumental din Maramureșul Voievodal (Ioachim Făt, Ioan Pop, Grigore Chira), informează Agerpres.

În cadrul spectacolului, demonstrațiile de virtuozitate muzicală vor alterna cu momente lirice susținute de actorul Ion Grosu, care va recita versuri din opera lui Mihai Eminescu. Spectacolul va fi prezentat de Cătălin Sava (TVR).

Transmisiunea face parte dintr-o serie de evenimente menite să marcheze Ziua Culturii Naționale de către ICR Stockholm și Ambasada României în Regatul Suediei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.