Sediul Librăriei „Mihail Sadoveanu”, restituit proprietarilor

Sediul Librăriei „Mihail Sadoveanu” va fi restituit proprietarilor, începând din ianuarie 2016. Compania de Librării București a decis ca Librăria 88, de pe strada Edgar Quinet, să preia numele Librăria „Mihail Sadoveanu”.

Librăria „Mihail Sadoveanu” se mută într-o clădire de pe strada Academiei, colţ cu Edgar Quinet, după ce sediul de pe Bulevardul Magheru a fost retrocedat proprietarilor. Notificarea de punere în posesie a spaţiului a venit în iulie 2015, dar a existat o înţelegere ca Librăria „Mihail Sadoveanu” să funcţioneze până la finalul anului 2015 în spaţiul de pe Bulevardul Magheru, clădirea Ciclop, relatează Romaniatv.net.

Librăria Mihail Sadoveanu a făcut istorie în viața culturală a Bucureștiului. Decenii la rând, cei mai cunoscuți scriitori români și-au dat aici întâlnire cu cititorii.  Zilele acestea, din motive obiective, librăria se  mută din sediul de pe Bulevardul Magheru, în cel de pe Academiei, colț cu Edgar Quinet. Le dăm întâlnire, în curând, prietenilor Librăriei Sadoveanu și tuturor iubitorilor de carte, să vină la noul sediu și fie alături de noi la acest nou început”, a anunţat Marieta Seba, director general al Companiei de Librării București.

„Notificarea de punere în posesie a spațiului a venit în iulie 2015, dar a existat o înțelegere ca Librăria ‘Mihail Sadoveanu’ să funcționeze până la finalul anului. Conform actelor, proprietatea, parte a contrucției cunoscute sub numele de ‘Ciclop’, a fost restituită către domnii Fulicea Seraphina Ivona, Romalo Ion Mihnea Alexandru, Constandaky Ana Gheorghe, Pierre (Petre) Bragadir, Giles Maurice Marie Bragadir, Irene Jaqueline Marie Lodin de L’Epinay — moștenitorii lui Dumitru Bragadiru, decedat în 1915.

În cadrul Companiei de Librării București, Librăria ‘Mihail Sadoveanu’ are un statut privilegiat, face parte din istoria modernă a literaturii noastre, supranumită ‘kilometrul zero al culturii române’„, se arată într-un comunicat de presă.

De-a lungul timpului, scriitori precum Marin Preda, Octavian Paler, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Fănuș Neagu, Mircea Micu, D. R. Popescu, Romulus Vulpescu Marin Preda, Octavian Paler, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Fănuș Neagu, Mircea Micu, D. R. Popescu, Romulus Vulpescu sau Alex Ștefănescu și-au lansat cele mai noi cărți la Librăria ‘Mihail Sadoveanu’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.