Un nou dosar pentru Gheorghe Nichita

Share:

Procurorii DNA Bucureşti instrumentează un nou dosar pe numele primarului suspendat al Iaşului. În acest dosar ar fi vorba despre scene sexuale într-un birou al Primăriei, fapte de violenţă şi ameninţare.

„Este în stare să plătească un miliard unui prostovan ca să-ţi taie faţa cu cuţitul”, aceasta e doar una din declaraţiile unui terţ consemnate în dosar, scrie Ziaruldeiasi.ro.

Cauza a fost disjunsă din cea prin care Nichita a fost trimis în judecată pentru folosirea Poliţiei Locale. Surse juridice susţin că, pe lângă acest dosar, Nichita ar mai fi vizat de cel puţin alte două anchete ale procurorilor anticorupţie: falimentarea CET şi banca DEXIA, în care urmărirea penală a fost deja începută.

Inculpat pentru multiple infracţiuni în cele două dosare în care a fost trimis în judecată, Nichita mai este cercetat de către DNA Bucureşti şi într-un dosar de violenţă, disjuns din cel privind spionarea amantei prin Poliţia Locală, deferit deja justiţiei.

În noul dosar, în care infracţiunile pentru care primarul suspendat ar urma să fie pus sub acuzare sunt de hărţuire şi ameninţare. Dosarul are la bază o plângere formulată de fosta amantă, Adina Samson, care a descris într-un document remis procurorilor, în vara anului trecut, umilinţele la care a fost supusă în perioada în care a avut o relaţie amoroasă cu fostul edil.

În plângere, Adina Samson descrie cum ar fi fost umilită şi hărţuită de primar în perioada în care erau împreună. Una din faptele amintite în plângere este de natură sexuală: o agresiune comisă chiar în Primăria Iaşi. Potrivit plângerii, după angajarea la instituţie, primarul, „folo­sindu-se de ascendenţa sa profesională, pe linie ierarhică”, ar fi demarat „o am­plă acţiune de încercare de seducere” a Adinei, scopul fiind iniţierea unei relaţii amoroase.

„Cunoscând faptul că sus-numitul este căsătorit şi având în vedere uriaşa diferenţă de vârstă dintre noi, eu am refuzat avansurile cu tentă senti­men­­tală ale numitului Nichita Gheor­ghe”, se arată în plângere. Aceasta continuă şi spune că, „având în vedere ascendentul profesional” pe care primarul îl avea asupra ei, a „consimţit să întreţină relaţii de natură amoroasă”, crezând că astfel primarul nu va mai exercita presiuni asupra sa.

„Din acel moment viaţa mea a devenit un calvar greu de suportat, Nichita Gheorghe având un comportament extrem de agresiv, la nivel fizic şi verbal, pe fondul unei gelozii de-a dreptul patologice”, mai susţine Sam­son, potrivit documentului citat.

Primarul i-ar fi interzis chiar să se mai vadă cu prietenii. Referitor la relaţia celor doi, Samson a scris în plân­gere că, „în calitatea sa de condu­cător autocrat”, Gheorghe Nichita ar fi constrâns-o moral şi chiar fizic să conti­nue relaţia amoroasă. Samson mai spune că a fost intimidată şi umilită „în scopul oferirii afecţiunii, şi a unor beneficii de natură carnală”.

Surse au precizat că, pentru a-şi demonstra acuzaţiile, apă­rătorii Adinei Samson ar fi remis Parchetului şi mai multe înre­gistrari rea­lizate de aceasta. În plângere, Samson aminteşte de o discuţie pe care a avut-o cu Eugen Chişcă, fostul şofer al primarului, în care acesta i-ar fi spus, pa­rafrazându-l pe Nichita, că „este în stare să plătească un miliard unui prostovan ca să-mi (n.r. referirea se face la Sam­son) taie faţa cu cuţitul”.

De asemenea, Adina Samson aminteşte de un episod ce s-ar fi petrecut în iulie 2014, atunci când Nichita ar fi lovit-o cu palmele peste faţă „într-un apartament deţinut de Gheor­ghe Nichita pe numele Paulei Vornicu din zona Podu de Fier, clădirile Iasicon”.

Pe 9 octombrie 2014, în timp ce se afla în biroul primarului, acesta ar fi încercat să o violeze, se mai arată în plângere. „Eu am refuzat şi m-am smuls, acesta reproşându-mi «Nu mă repezi! Hai, dă-mi cu ceva în cap», continuând «Am apucături animalice, tot ce faci tu e rău»”, potrivit plângerii. La câteva zile, în timp ce se întorcea cu sora sa de la o petrecere, Adina Samson po­vesteşte că ar fi fost aşteptată de „un individ impunător ca statură”, care i-ar fi spus că „nu este bine să se despartă de Nichita, că va avea de suferit”.

Un ultim episod atribuit lui Nichita de Adina Samson s-a petrecut în ziua de Sfântul Gheorghe, onomastica fostului edil, când la un restaurant, în timp ce îşi sărbătorea ziua, primarul suspendat i-ar fi spus amantei:

„Te distrug, şi acesta va fi unicul meu scop în viaţă, până când moartea ne va despărţi”. Adina Samson mai povesteşte că Ştefan Avârvarei ar fi intervenit la un moment dat şi pe lângă reprezentanţii unei firme pentru ca aceasta să nu fie angajată acolo.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.