Cameron se opune ieșirii Marii Britanii din UE

Share:

Premierul britanic, David Cameron, a avertizat că părăsirea Uniunii Europene „nu este răspunsul corect” la problemele Marii Britanii, dar a precizat că va face „totul pentru a funcţiona” dacă alegătorii decid ieşirea din UE, menţionând că nu va demisiona.

Cameron a declarat dumnică, într-un interviu pentru BBC, că este „aproape” de un acord privind reformarea Uniunii Europene şi este deschis la soluţii alternative pentru problema ajutoarelor sociale destinate imigranţilor din UE.

Premierul a afirmat că propunerea sa ca imigranţii să aştepte patru ani înainte de a putea primi ajutoare sociale este „în continuare pe masă”, dar ar putea accepta un plan „la fel de puternic” pentru a combate turismul social. „Spre deosebire de mulţi din Europa, noi avem un sistem de ajutoare sociale la care poţi avea acces imediat şi asta creează multe probleme”, a explicat Cameron, informează Mediafax.

Premierul britanic s-a declarat încrezător că va obţine un acord la summitul UE din februarie şi că un referendum privind menţinerea ţării în UE – promis până la sfârşitul lui 2017 – ar putea avea loc la scurt timp. Totuşi, el a precizat că votul ar putea fi amânat dacă nu obţine concesii satisfăcătoare din partea Bruxellesului.

Dacă se va ajunge la un acord, Cameron va face campanie pentru menţinerea ţării în UE. „Nu cred că ieşirea este răspunsul corect”, a apreciat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.