Greva generală în Valea Jiului, iminentă!

0
Preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, a declarat că minerii din Valea Jiului vor decide luni în ceea ce priveşte declanşarea protestului pe termen nelimitat.

Minerii de la exploatările de huilă Lonea, Lupeni şi Vulcan au refuzat să intre în subteran, la schimbul doi, după ce au fost informaţi de către liderii de sindicat despre declanşarea procedurii de insolvenţă la Complexul Energetic Hundeoara şi despre firma care a fost desemnată ca administrator judiciar provizoriu pentru a pune în practică un program de redresare a complexului.

Cei mai afectaţi vor fi cei 6400 de salariaţi,  pentru ca vor avea loc restructurări de personal, mai ales din aparatul tehnic şi administrativ. Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara şi mai mulţi creditori ceruseră în instanţă intrarea în insolvenţă. Complexul avea datorii de 1,2 miliarde de lei şi popriri pe toate conturile.

Planul de restructurare era o obligaţie a companiei, ca urmare a accesarii unui ajutor de stat de 167 milioane de lei.

Complexul Energetic Hunedoara a fost înfiinţat în 2012, prin comasarea Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni, iar la acea data guvernul a sters datoriile istorice ale companiei, de peste un miliard de euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.