Platini nu mai candidează la șefia FIFA

Fostul internaţional francez Michel Platini, suspendat din orice activitate legată de fotbal, a anunţat într-un interviu pentru L’Equipe că şi-a retras candidatura pentru funcţia de preşedinte al FIFA.
„Nu mă voi prezenta la alegerile pentru preşedinţia FIFA. Îmi retrag candidatura. Nu mai pot, nu mai am nici timpul şi nici mijloacele necesare pentru a merge să îi văd pe electori, să mă întâlnesc cu oamenii, să mă lupt cu alţii. Retrăgându-mă, aleg să mă dedic total apărării mele. Este o problemă de calendar, dar nu doar atât. Cum să câştigi alegeri dacă eşti împiedicat să faci campanie? Când Blatter s-a retras, am primit 150 de susţineri: o sută de scrisori oficiale de la federaţii şi cincizeci de promisiuni. Totul în două zile. Acum trebuie să mă ocup de toate recursurile, să urmez procedurile”, a spus Platini, citat de Mediafax, în interviul care va fi publicat vineri.

Pentru alegerile din 26 ianuarie au mai rămas 5 candidaţi: preşedintele Confederaţiei Asiatice, şeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa (Bahrain), secretarul general al UEFA, elveţianul Gianni Infantino, omul de afaceri sud-african Tokyo Sexwale, prinţul iordanian Ali, fost vicepreşedinte al FIFA, şi un fost membru al FIFA, francezul Jérôme Champagne.

Preşedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, şi şeful UEFA, Michel Platini, au fost suspendaţi în decembrie, pentru 8 ani, din toate activităţile fotbalistice, de Comisia de Etică a forului mondial.

Cei doi au fost acuzaţi de „conflict de interese” şi „plată neloială”, după ce Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter în 2011, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002, fără contract scris.

Platini nu a fost acuzat de corupţie de justiţia FIFA, dar a fost găsit vinovat de ”abuz de poziţie”, ”conflict de interese” şi ”gestiune neloială”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.