Băsescu, dezvăluiri incendiare despre Kovesi

0

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a declarat la România TV că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, era „un copil de 28 de ani din Sibiu” când a numit-o procuror general al României, dar că a dorit-o în această funcţie pentru că avea o rată de succes de sută la sută. Totodată, fostul preşedinte a precizat că l-a numit pe Florian Coldea ca şef adjunct al SRI pentru că l-a considerat „isteţ” când l-a cunoscut cu ocazia răpirii jurnaliştilor români în Irak.

Băsescu a precizat că, dacă ar putea da timpul înapoi, nu ar ezita să o numească din nou pe Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general al României.

„Codruţa era un copil de 28 de ani din Sibiu, procuror care făcuse vreo 3 dosare. (…) Ţinta mea era să găsesc o femeie şi să fie tânără. Era cel mai tânăr procuror de pe lista care mi-a fost prezentată. Dacă îmi aduc bine aminte, avea trei dosare care se finalizaseră cu condamnare. Zic: «Procuror tânăr, rată de succes 100%, femeie. Pe Codruţa o vreau procuror general”, a precizat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a precizat că şi „dacă ar fi întrebat de o sută de ori” i-ar numi din nou” pe Kovesi şi pe Florian Coldea în acele funcţii. „Pe aceşti oameni i-am creat eu, eu le-am dat o şansă”, a adăugat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a menţionat însă că nu va uita ce a spus Kovesi într-unul din ultimele sale interviuri. „M-a mâhnit o declaraţie. Şi m-am întrebat care e mecanismul acestui om. Şi atunci mi-am spus că puterea corupe şi te îmbolnăveşte. Ea a ţinut să sublinieze că: «noi i-am arestat şi pe cei care ne-au propus şi pe cei care ne-au numit». Nu am să uit ce a spus Kovesi”, a mai spus Băsescu la același post de televiziune.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.