Liderul Clanului Cârpaci, trimis zece ani după gratii

0

Curtea de Apel Timişoara a condamnat la zece ani şi patru luni de închisoare pe un membru al familiei de romi Cârpaci, Ionelaş Cârpaci, pentru uz de fals. Sentinţa Curţii de Apel Timişoara nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au stabilit, in anul 2010, ca acesta intrase cu ani in urma ilegal in posesia unor terenuri folosindu-se de o dispozitie falsa a primarului de la acea vreme, Gheorghe Ciuhandu. Potrivit acestei dispozitii, terenurile vizate erau retrocedate unor romani de nationalitate germana care, de fapt, in realitate nici nu existau. In anul 2006 proprietarii au vandut aceste terenuri unei firme care a ridicat un bloc cu zece etaje pe aceste amplasamente.

Alaturi de Carpaci a mai fost condamnat la patru ani si zece luni de inchisoare cu executare si Kelemen Francisc, dar si Barabas Pal la cinci ani si opt luni, potrivit opiniatimisoarei.ro. De asemenea, Sorin Todor Johann a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, iar Petru Turpan a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere.

Totodata, Ionelas Carpaci, Barabas Pal si Kelemen Francisc trebuie sa plateasca Primariei Timisoara suma de 325.120 de euro, iar Carpaci trebuie sa plateasca firmei de constructii care a ridicat blocul cu zece etaje, un milion de euro precum si daune morale in valoare de 100.000 de euro.

Sentinta Curtii de Apel Timisoara nu este una definitiva, ea putand fi contestata la inalta Curte de Casatie si Justitie.

Familia Carpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraş, avand 144 de proprietaţi, majoritatea in zona centrala.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.