FC Bihor se desființează

Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondat recursul declarat de FC Bihor, împotriva declanşării falimentului pronunţat în luna octombrie de Tribunalul Bihor.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea a respins „ca nefondat” recursul declarat de FC Bihor, „în contradictoriu cu intimaţii creditori Szatmari Alexander Ştefan, Muzsnay Zsolt, SC Trameco SA, DGRFP Cluj-Napoca prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor, Dulău Dorin Raul şi lichidator judiciar RVA Oradea Insolvency Specialists SPRL”, respectiv împotriva sentinţei de intrare în faliment, pronunţată de Tribunal pe 6 octombrie 2015.

Sentinţa este irevocabilă, astfel că, după o activitate de peste o jumătate de secol, FC Bihor a devenit istorie. Practic, hotărârea Curţii de Apel Oradea a consfiinţit desfiinţarea clubului.

„În contextul în care a fost respinsă solicitarea noastră, e normal să urmeze procedura de faliment. Eu respect întru totul hotărârea instanţelor de judecată. Acestea nu se comentează, se execută. Îmi pare foarte rău că acest club, cu o tradiţie seculară, putem spune, a murit, dar fotbalul în Oradea garantez eu că nu va muri şi noul FC Bihor va duce mai departe tradiţia clubului fanion. În tot răul e şi un bine, pentru că noul club va porni de la zero, fără nici o datorie, deci sintagma „gaură neagră” nu va mai exista în fotbalul orădean. Regele a murit, trăiască regele! Şi FC Bihor va renaşte!”, a declarat pentru bihoreanul.ro, Mircea Fodor, preşedintele executiv al clubul orădean, imediat după aflarea veştii.
 „Sper să mai putem salva totuşi Centrul de copii şi juniori, pentru că echipele sunt în campionat şi majoritatea ocupă locuri fruntaşe”, a mai spus Fodor.

FC Bihor s-a înfiinţat în anul 1958 şi a ajuns de două ori p-nă în semifinalele Cupei României, în 1964 şi 1976. Cea mai bună clasare în Liga 1 a fost locul 7, în 1964 şi 1984.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.