Nuland, întâlniri cu Iohannis și Cioloș, la București

0

Asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, va ajunge la Bucureşti în cursul serii de duminică, urmând să aibă o întâlnire informală cu premierul Dacian Cioloş duminică sau cel târziu luni, dar şi cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse oficiale.

Victoria Nuland ar urma să ajungă la Bucureşti duminică seară, şi, potrivit aceloraşi surse, Nuland ar urma să se întâlnească şi cu preşedintele Klaus Iohannis săptămâna viitoare. Surse oficiale au declarat, pentru Mediafax, că întâlnirea dintre Victoria Nuland şi Dacian Cioloş ar putea avea loc chiar duminică seară sau, cel târziu, luni dimineaţă.

„Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi cu alţi reprezentanţi ai noului guvern pentru a discuta probleme bilaterale de interes comun în cadrul parteneriatului nostru strategic”, preciza Ambasada SUA la Bucureşti, la solicitarea Mediafax.

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit, joi, în marja reuniunii informale pe teme de politică externă din Lituania, cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, cei doi discutând despre evoluţiile din Republica Moldova şi relaţiile bilaterale, probleme de politică externă şi securitate.

Potrivit MAE, ambele părţi au apreciat dinamica relaţiilor bilaterale şi voinţa clară a dezvoltării pe mai departe a Parteneriatului Strategic româno-american, atât pe dimensiunea de securitate, cât şi pe cea economică‎.

„În cadrul întâlnirii a fost abordată, de asemenea, ‎situaţia din regiune, cu accent pe evoluţiile din Republica Moldova. Ambele părţi au exprimat preocuparea faţă de situaţia actuală, subliniindu-se în acelaşi timp importanţa conştientizării de către actorii politici din Republica Moldova a necesităţii de a acţiona pentru menţinerea parcursului european al ţării, în consonanţă cu interesele cetăţenilor săi”, mai preciza MAE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.