Război total între pesediști și Guvernul Cioloș

Share:

Război între cel mai mare partid al României şi tehnocraţi pe bani şi privilegii. Liviu Dragnea îi ameninţă pe miniştrii lui Cioloş că îi lasă fără salarii mari dacă se mai opun pensiilor speciale pentru primari.

Liviu Dragnea a transmis un mesaj tranşant către Dacian Cioloş şi executivul acestuia, după ce acum câteva zile guvernul de tehnocraţi a sesizat CCR pe motiv că nu sunt suficienţi bani şi deficitul bugetar ar fi afectat din cauza pensiilor speciale pentru primari, relatează Romaniatv.net.

„Cand am vazut ca Guvernul a atacat la Curtea Constituţională legea care reglementa intr-un fel pensiile pentru primari si am inteles ca principala motivatie o reprezenta efortul bugetar, ma gandesc ca tot in sensul asta ordonanta respectiva pica la Parlament, tot pentru a face economii la buget. Daca tot se merge pe aceasta linie. Aceasta ordonanţa poate fi utila si transformata in lege daca este parte din legea mare a salarizarii unitare, daca este un prim pas. Daca nu este un prim pas, atunci nu are rost”, a spus Dragnea.

Curtea Constituțională a României discută pe 20 ianuarie sesizarea Guvernului în privința pensiilor speciale pentru aleșii locali. Pe 26 decembrie, Guvernul a sesizat CCR cu privire la unele aspecte ale Legii referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii Județene (Legea de modificare și completare a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali).

Sesizarea are în vedere încălcarea mai multor articole din Constituție referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiți aleși locali, acordarea retroactivă a drepturilor speciale și neasigurarea finanțării pentru indemnizațiile nou create.

„În forma adoptată, există cel puțin 16.300 de potențiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar în 2016 se ridică la 469 milioane lei. În urma impozitării acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, și tinde să agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. În plus, având în vedere că legea retroactivează, numărul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca și impactul asupra bugetului de stat”, arată Guvernul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.