Totul despre virusul Zika

0

SUA au lansat un apel femeilor însărcinate să evite locuri precum Guyana, Martinica și alte țări afectate de virusul zika, transmis de țânțari și a cărui boală poate genera malformații congenitale, relatează AFP.

Lista completă a zonelor de risc cuprinde Guyana, Martinica, Puerto Rico, Brazilia, Columbia, Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Mexic, Panama, Paraguay, Surinam și Venezuela.

Virusul zika se transmite prin înțepătura țânțarului ‘Aedes aegypti’ de care oamenii trebuie să se ferească mai ales ziua. Simptomele maladiei zika sunt febră, prurit cutanat, dureri articulare, stare generală proastă și conjunctivită și apar la 12 zile după contagiere.

La femeile însărcinate virusul poate fi transmis fătului și poate genera malformații congenitale sau moartea. Nu există vaccin sau tratament de vindecare împotriva virsukui zika, nu pot fi tratate decât simptomele maladiei.

Circa 26 de cazuri au fost diagnosticate în SUA, din 2007 până în prezent, la persoane care au contractat virusul zika după ce au călătorit în afara țării.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.