International — 18 ianuarie 2016
Explozie puternică în Turcia

O explozie puternică a avut loc luni în Turcia, la un centru medical situat în apropiere de o școală din provincia turcă Kilis, la granița cu Siria. Presa locală a relatat că două persoane au fost ucise.

Potrivit cotidianului turc Haberturk, două persoane au fost ucise și alte au fost două rănite în explozie, care ar fi fost provocată de un obuz tras dinspre Siria și care a ajuns în grădina unei școli. Autoritățile fac investigații pentru a afla dacă se verifică suspiciunea privind un obuz de mortieră.

Canalul turc de informații NTV, a relatat că cel puțin o persoană a fost ucisă și alte trei, elevi, au fost rănite de două obuze căzute în apropiere de o școală din Kilis.

AFP menționează că obuze trase dinspre Siria, aflată în război, au căzut deja în localități de frontieră în Turcia de la izbucnirea conflictului, în 2011, în țara vecină, provocând victime. În virtutea unor reguli de angajare, armata turcă răspunde sistematic la ele cu tiruri de artilerie vizând pozițiile de unde provin tirurile.

Related Articles

Share

About Author

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *