Liberalii nu-l mai vor pe Tăriceanu la șefia Senatului

0

Liderul PNL Alina Gorghiu susţine că nu există nicio compatibilitate între PNL şi agenda lui Călin Popescu Tăriceanu. Ba mai mult, „Călin Popescu Tăriceanu nu are ce căuta la şefia Senatului”, a declarat Alina Gorghiu.

„Dacă ar vrea să îl schimbe pe preşedintele Senatului ar putea să o facă. E un om susţinut de PSD, care nu a avut şi nu are susţinerea partidului pe care îl conduc. În locul domnului Dragnea, dacă aş fi aşa nemulţumit de Tăriceanu aş demara o procedură. Nu avem niciun fel de ezitare în a face o analiză serioasă pe procedura regulamentară şi, la început de sesiune să decidem demararea procedurii de schimbare a lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului. Tăriceanu nu are ce căuta la şefia Senatului, dar nu avem voturi suficiente pentru a concretiza această schimbare. Al doilea om în stat nu cred că ar trebui să îşi permită un limbaj aşa virulent la adresa instituţiilor statului. A fost unul din promotorii mişcării, alături de cei din PSD, care pune frână tuturor solicitărilor venite de la DNA în Parlament. Dacă vedeţi vreo compatibilitate între PNL şi agenda domniei sale… eu nu o văd”, a argumentat Alina Gorghiu.

Potrivit liderului PNL au fost politicieni din ALDE care ar fi încercat „să se apropie” de PNL, dar decizia liberalilor a fost de a refuza această „apropiere”.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că va discuta cu senatorii social-democrați, în ultima săptămâna din luna ianuarie, despre posibilitatea retragerii sprijinului acordat președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, întrucât există o „supărare” în interiorul grupului, „combinată cu informațiile, deocamdată neconfirmate, că există negocieri strânse între ALDE și PNL”.

„Nu am zis că vreau să îl debarc (pe Călin Popescu Tăriceanu de la șefia Senatului — n.r.), numai că era o oarecare nervozitate în grupul senatorial PSD, spre finalul sesiunii parlamentare, din cauza unor declarații ale dlui. Tăriceanu. O să discutăm cu grupurile în ultima săptămână din ianuarie și o să o luăm în discuție și asta. Nu am mai simțit aceeași nervozitate”, a afirmat Dragnea, duminică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.