Oprea s-a pus pe excluderi în UNPR

0

UNPR a decis excluderea din partid a preşedintelui filialei Neamţ, Constantin Iacob, şi solicită prefectului judeţului să constate de drept încetarea mandatului de membru al Consiliului Judeţean Neamţ, al cărui preşedinte este din decembrie 2014.

Constantin Iacoban a fost preşedinte al filialei judeţene Neamţ şi, în decembrie 2014, a devenit noul şef al Consiliului Judeţean, fiind ales dintre consilierii judeţeni după decesul lui Culiţă Tărâţă, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse politice, în ultimele luni Constantin Iacoban a negociat cu ALDE, urmând să pregătească trecerea la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, preşedintele Senatului se va afla, joi, într-o vizită în judeţul Neamţ, moment în care urma să fie oficializată trecerea lui Iacoban la acest partid, împreună cu alţi membri ai UNPR Neamţ.

Printr-un comunicat de presă, transmis marţi de către UNPR, conducerea formaţiunii a decis excluderea lui Iacoban, fără a preciza însă şi motivele pentru care s-a luat această hotărâre.

„UNPR a decis excluderea din partid a domnului Constantin Iacoban şi a solicitat prefectului judeţului Neamţ să emită un ordin de constatare a încetării de drept a mandatului de consilier judeţean, având în vedere încetarea calităţii de membru al partidului politic pe listele căruia a fost ales”, se arată în comunicatul Uniunii.

Pe de altă parte, UNPR a anunţat şi că solicită prefectului Capitalei emiterea unui ordin privind prin care să constate încetarea de drept a mandatului de consilier municipal a lui Ştefănel Dan Marin, fost primar interimar al Municipiului Bucureşti. Fostul membru UNPR a demisionat din această formaţiune şi s-a alăturat, săptămâna trecută Mişcării Populare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.