Seria Concertelor Enescu debutează în februarie, la ICR Londra

Share:

Sezonul de anul acesta al Seriei Concertelor Enescu, eveniment organizat de ICR Londra și Societatea Enescu din Marea Britanie, neîntrerupt, începând cu anul 2007, debutează, în 4 februarie, de la ora 19,00, cu un recital susținut de doi virtuozi în plină afirmare, românul Mihai Ritivoiu și bulgarul Evgheni Ghenciev.

Potrivit site-ului ICR, programul cuprinde câteva dintre piesele cele mai cunoscute ale repertoriului pentru pian compuse de geniul tutelar la serii, George Enescu, dar și de Bach, Chopin, Liszt, informează Agerpres.

Desfășurat la sediul din Belgrave Square al ICR Londra, evenimentul este organizat în parteneriat cu Keyboard Charitable Trust.

Pianistul Mihai Ritivoiu a început lecțiile de pian de la vârsta de șase ani. În 2012, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, iar în prezent studiază la Guildhall School of Music & Drama în Londra, cu profesorul Joan Havill. Mihai a participat, de asemenea, la programe masterclass oferite de Dimitri Bashkirov, Dominique Merlet și Richard Goode, beneficiind totodată de îndrumarea celebrului pianist Valentin Gheorghiu. În 2010, a câștigat Concursul Național „Dinu Lipatti” și, la ediția 2011, a fost laureatul Concursului Internațional George Enescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.