Cioloș salută decizia CCR privind pensiile aleșilor locali

Premierul Dacian Cioloș a afirmat, miercuri seară, că se bucură că CCR a dat câștig de cauză contestației Guvernului referitoare la legea privind pensiile speciale ale aleșilor locali.

„Nu pot decât să mă bucur că ceea ce noi am subliniat după analiza legii a fost confirmat de Curtea Constituțională. Mi se pare important să putem asigura, pe de o parte, predictibilitatea în deciziile care se iau, inclusiv cele vis-a-vis de pensii. Așa cum am spus, noi lucrăm pe proiectul de lege a salarizării unitare și, după ce avem o imagine clară privind salarizarea, se poate discuta și legat de pensii. Dar cred că astfel de proiecte de lege punctuale care creează privilegii pentru o categorie sau alta n-o să rezolve problemele pe care trebuie să le rezolvăm, să le clarificăm. Mă bucur că și Curtea Constituțională a clarificat lucrurile și a dat câștig de cauză contestației pe care am făcut-o”, a declarat Dacian Cioloș într-o conferință de presă la Ambasada României de la Paris, informează Agerpres.

Premierul a adăugat că Guvernul nu a contestat „sensul de a avea sau nu anumite tipuri de pensii pentru aleșii locali”, ci modul în care legea a fost elaborată.

„Eu cred că astfel de teme pot fi discutate într-un context mai larg atunci când o să putem lua în discuție echilibrarea situației pensiilor în general”, a adăugat Cioloș.

Curtea Constituțională a României (CCR) a constatat miercuri că legea referitoare la pensiile speciale pentru aleșii locali nu îndeplinește condițiile de claritate și previzibilitate cu privire la „indemnizația pentru limită de vârstă”, sub aspectul naturii juridice a acestei instituții, al sferei beneficiarilor săi și al modului de acordare a dreptului.

Plenul CCR, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția formulată de Guvern și a constatat că dispozițiile Legii privind modificarea și completarea Legii 393/2004 privind Statutul aleșilor locali sunt neconstituționale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.