Gerul paralizează România. Șapte trenuri, anulate!

0

Un număr de șapte trenuri erau anulate joi dimineață din cauza temperaturilor foarte scăzute. (8652), Roșiori Nord — Alexandria (9363), Sighișoara — Odorhei (3542), Odorhei — Cristur Hm (3541) și Beia Hm — Sibiu (2564—1) și InterRegio Târgoviște — Titu (1880) au fost anulate.

„Astăzi, 21 ianuarie, traficul feroviar se realizează în continuare în condiții de iarnă, la temperaturi foarte scăzute. Unele trenuri mai înregistrează întârzieri la sosire/plecare. Pentru ziua de astăzi, până la aceasta oră, s-a luat decizia anulării trenurilor (menționate mai sus — n.r.), pentru adaptarea circulației feroviare la posibilitățile efective, iar traficul de pasageri va fi preluat, în măsura posibilităților, de celelalte trenuri rămase în grafice”, precizează CFR Călători.

Potrivit companiei, anulările sunt necesare pe fondul temperaturilor extrem de scăzute și au loc în special pentru trenurile formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră), care sunt mai expuse problemelor tehnice de funcționare.

Pe secția Medgidia — Tulcea Oraș trenurile în circulație sunt remorcate în continuare cu locomotive diesel electrice, iar pe secția Slobozia Veche — Urziceni, trenurile sunt remorcate cu locomotive diesel electrice și locomotive diesel hidraulice.

„În toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri etc) se intervine constant pentru asigurarea condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive diesel de rezervă, echipele de intervenție sunt suplimentate, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren redistribuie călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane și li se acordă asistență necesară”, se mai arată în documentul citat.

Pasagerii pot obține informații legate de situația circulației trenurilor la numerele de telefon de la stațiile CFR care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro. Informații în timp real despre situația circulației trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro.

Pasagerii care pornesc în călătorie din gările București Nord, Brașov, Craiova si Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren, prin accesarea link-ului http://www.cfr.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.