Tupeu: Udrea se plânge la CEDO!

0

Elena Udrea a anunţat, joi, pe Facebook că va sesiza CEDO pentru „plimbarea” sa în cătuşe prin faţa presei. Reacţia ei vine după ce Parlamentul European a adoptat, miercuri, o directivă privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie.

„Conform Directivei, autorităţile publice vor trebui să se abțină de la prezentarea persoanelor suspectate sau acuzate ca fiind vinovate, în instanță sau în public, „prin utilizarea de măsuri de constrângere fizică”, cum ar fi cătușe, boxe, lanțuri, cu excepția cazurilor în care asemenea măsuri sunt necesare din rațiuni de securitate. În cazul meu, evident că nu aveam de gând să mă bat cu gardienii ca să evadez.

Voi sesiza CEDO în zilele următoare, aşa cum am anunţat, dar încă nu am făcut, pentru plimbarea mea în cătuşe în faţa presei chemate să mă filmeze pentru ca întreaga naţiune să vadă succesul luptei anticorupţie. Nu pentru că nu mi-aş asuma ipostaza de încătuşată a Sistemului, ci pentru că drepturile unui om, chiar şi ale Elenei Udrea, trebuie respectate”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.