Deschidere Politic — 22 ianuarie 2016
Tupeu: Udrea se plânge la CEDO!

Elena Udrea a anunţat, joi, pe Facebook că va sesiza CEDO pentru “plimbarea” sa în cătuşe prin faţa presei. Reacţia ei vine după ce Parlamentul European a adoptat, miercuri, o directivă privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie.

“Conform Directivei, autorităţile publice vor trebui să se abțină de la prezentarea persoanelor suspectate sau acuzate ca fiind vinovate, în instanță sau în public, “prin utilizarea de măsuri de constrângere fizică”, cum ar fi cătușe, boxe, lanțuri, cu excepția cazurilor în care asemenea măsuri sunt necesare din rațiuni de securitate. În cazul meu, evident că nu aveam de gând să mă bat cu gardienii ca să evadez.

Voi sesiza CEDO în zilele următoare, aşa cum am anunţat, dar încă nu am făcut, pentru plimbarea mea în cătuşe în faţa presei chemate să mă filmeze pentru ca întreaga naţiune să vadă succesul luptei anticorupţie. Nu pentru că nu mi-aş asuma ipostaza de încătuşată a Sistemului, ci pentru că drepturile unui om, chiar şi ale Elenei Udrea, trebuie respectate”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Related Articles

Share

About Author

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *