Oprea continuă să fumeze „pipa nevinovăției”

Share:

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a ieşit la rampă după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală, sub acuzaţia de abuz în serviciu, declarându-se nevinovat.

Oprea a susţinut o declaraţie de presă, la sediul UNPR, după ce DNA a anunţat că solicită încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru de Interne, relatează Romaniatv.net:

– am respectat legile României în toată activitatea mea si le respect în continuare

– mă consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu

– consider că este obligaţia profesională a procurorilor de a verifica orice suspiciuni legate de posibile incalcari ale legii.  Beneficiez de prezumţia de nevinovăţie.

– chiar dacă astăzi eu sunt cel vizat de demersurile DNA, voi sprijini în continuare instituţiile statului român.

– consider că am acelaşi drepturi şi libertăţi în faţa justiţiei ca orice alt român. Voi susţine demersurile pentru aflarea adevarului, voi pune la dispozitia instituţiilor toate informatiile necesare. Nu voi îngreuna mersul anchetei.

– îmi voi apara drepturile uzand de toate parghiile şi mecanismele la dispozitia oricarui cetatean.

– ştiu că viata politica presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv de a deveni o victima colaterală in luptele pentru putere, purtate de unii sau de altii.

– nu regret deciziile politice si nu imi voi schimba principiile niciodata. UNPR este un partid puternic. În ciuda loviturilor primite din partea adversarilor politicimergem mai departe. Ne asteaptă un an plin de provocări.

DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru, Gabriel Oprea, în prezent senator, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu. Oprea este acuzat de procurori că a folosit „resursele umane și materiale ale MAI pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere”.

Totodată, Oprea este acuzat că a încheiat un protocol în baza căruia procurorul general, Tiberiu Niţu, a beneficiat „în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.