Dragnea îi pârăște pe liberali lui Schulz

Liviu Dragnea a avut o întrevedere, miercuri, la Bruxelles, cu preşedintele PE, socialistul Martin Schulz, căruia i-a transmis că „adversarii politici” fac presiuni mari pentru modificarea legislaţiei electorale şi PSD ia în calcul boicotarea alegerilor locale.

„În cadrul discuţiei, liderul social-democraţilor români a făcut o prezentare sintetică a situaţiei politice din România (…) În acest context, preşedintele Dragnea a menţionat şi faptul că adversarii politici ai PSD fac presiuni mari asupra Guvernului pentru ca legislaţia electorală să fie modificată prin Ordonanţă de Urgenţă, ceea ce este inacceptabil din partea Partidului Social Democrat, care ia în calcul inclusiv boicotarea alegerilor locale”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Liviu Dragnea şi Martin Schulz au mai convenit ca o întâlnire a conducerilor partidelor social democrate din România şi Germania să aibă loc în primăvară.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat, miercuri, că premierul Dacian Cioloş va avea zilele următoare discuţii cu partidele politice pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

„Probabil în zilele următoare, premierul va avea o discuţie cu membrii partidelor, aşa cum a anunţat de altfel zilele trecute”, a declarat Dan Suciu.

Suciu a mai precizat că, „la nivelul Guvernului, nu a ajuns o discuţie legată de turul doi”: „Personal, premierul Cioloş vede potrivită o organizare a alegerilor locale în două tururi, dar nu intră într-o dispută politică”.

Surse oficiale susțin că premierul Dacia Cioloș a discutat deja cu președinții PSD și PNL, iar întâlniri cu aceștia ar urma să aibă loc la începutul săptămânii viitoare, luni sau marți.

Anterior, PNL i-a cerut premierului să emită OUG pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Deşi, iniţial, premierul a spus că nu crede că este „democratic” să modifici prin OUG o lege politică, adoptată de Parlament, duminică, Dacian Cioloş a precizat că ia în calcul toate variantele, inclusiv asumarea răspunderii. În afară de PNL, doar Mişcarea Populară s-a pronunţat clar pentru alegerea primarilor în două tururi.

Deşi, iniţial, premierul a spus că nu crede că este „democratic” să modifici prin OUG o lege politică, adoptată de Parlament, duminică, Dacian Cioloş a precizat că ia în calcul toate variantele, inclusiv asumarea răspunderii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.