Împușcături într-un parc din Oregon. Un mort și șase răniți!

Share:

Poliția a arestat șase dintre militanții antiguvernamentali înarmați, care ocupau ilegal un parc natural din statul american Oregon de trei săptămâni. Unul dintre militanți a fost ucis într-un schimb de focuri cu forțele de ordine.

Liderul mișcării, Ammom Bundy, în vârstă de 40 de ani și originar din statul vecin Idaho, face parte dintre cele șase persoane arestate, potrivit unui comunicat al poliției federale (FBI) și locale, informează Agerpres.

„Marți, spre ora 16:25 (00:25 GMT), poliția federală (FBI) și poliția statului Oregon (vestul SUA) au lansat o operațiune pentru a opri unii indivizi legați de ocuparea armată a parcului național Malheur”, arată comunicatul.

Au fost trase focuri de armă și o persoană care era vizată de o probabilă arestare a decedat, a adăugat poliția. „O altă persoană care a suferit răni care nu-i pun viața în pericol a fost transportată la un spital local pentru a fi tratată și se află în stare de arest”, potrivit comunicatului FBI și al poliției din Oregon.

Fratele lui Ammon Bundy, Ryan, face parte de asemenea dintre cele șase persoane arestate în cursul unei operațiuni care a avut loc de-a lungul autostrăzii 395, precizează comunicatul forțelor de ordine.

Ocuparea parcului Malheur, situat într-o regiune retrasă și rurală a Oregonului, a început în 2 ianuarie ca urmare a unei manifestații în sprijinul a doi crescători de vite locali, condamnați la închisoare pentru că ar fi incendiat terenuri federale.

Cei doi fermieri s-au prezentat de bună voie la penitenciar pentru a-și executa pedeapsa și s-au desolidarizat de ocuparea parcului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.