Nereguli grave la centrele de plasament și căminele de bătrâni

0

Nereguli majore au fost descoperite la centrele de plasament şi la căminele de bătrâni. Ministrul Muncii Claudia Ana Costea a declarat, la România TV, că multe dintre asemenea instituţii nu au avize de funcţionare de la ISU.

Alimente expirate și lipsa avizelor ISU se numără printre neregulile depistate în urma controalelor la centrele de plasament pentru copii și căminele pentru bătrâni, a declarat ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ana Costea.

„Am declanșat încă din noiembrie anul trecut două tipuri de controale, nu doar la centrele de plasament, ci la tot ceea ce înseamnă cămine de bătrâni, centre de plasament pentru copii, persoane cu dizabilități. Pe de o parte, controale referitoare la condițiile în care sunt tratați beneficiarii acestui tip de îngrijire, iar, pe de altă parte, este un control care privește evaluarea personalului, modul în care a fost selectat personalul care se ocupă de îngrijirea acestor categorii de persoane… Am efectuat controale până acum în trei județe și în două sectoare ale Bucureștiului. Controalele sunt dispuse a se efectua în toată țara, deci la nivel național. Nu am să pot să vă spun care sunt controalele pentru că aș prejudicia până la urmă acest demers, dar pot să vă dau câteva exemple pentru telespectatorii dumneavoastră: pe lângă alimente perisabile care au fost descoperite ca fiind expirate, o altă problemă care a fost descoperită a fost lipsa avizelor ISU”, a declarat ministrul Muncii Ana Costea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Ana Costea, a dispus, la finalul lunii noiembrie, declanșarea unei ample acțiuni de control la cei 2.387 furnizori de servicii sociale acreditați în acel moment. Acțiunea avea drept scop verificarea modalității în care sunt îndeplinite standardele de calitate pentru fiecare tip de serviciu social.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.