Prefectul de Caraș-Severin, vizat de o anchetă DIICOT

Share:

Prefectul judeţului Caraş Severin, Nicolae Miu Ciobanu, ar fi vizat într-o anchetă DIICOT. Potrivit presei locale, procurorii DIICOT efectuează, miercuri dimineaţă, 50 de percheziţii în judeţ.

Procurorii DIICOT efectuează, miercuri, 76 de percheziţii, in 16 judete, dintre care 50 in Caras Severin. Potrivit opiniatimisoarei.ro, este urmarita o grupare care a adus statului un prejudiciu de 24 de milioane de lei, prin evaziune fiscala, spun anchetatorii.

Printre cei vizati de anchetatori se afla şi prefectul judetului, Caras Severin Miu Nicolae Ciobanu. Inaltul functionar public ar fi fost implicat in actiunile unei retele care se folosea de celebra deja metoda ‘Factura’. Aceasta in perioada in care conducea o firma privata.

Administratorii introduceau in contabilitate facturi fictive pentru a-si diminua baza impozabila, iar astfel plateau mai putin la stat. Facturile erau emise cu ajutorul unei firme de paza, Micke Security Group.

Potrivit anchetatorilor, 20 de firme sunt puse sub invinuire in acest dosar de evaziune fiscala. Descinderi au loc si la seful Oficiului Juridic din cadrul Finantelor Caras Severin.

32 de persoane vor fi aduse la sediul DIICOT pentru audieri. La perchezitii, alaturi de procurori, iau parte ofiteri de la Combaterea Crimei Organizate, iar actiunea a avut parte de sprijinul lucratorilor SRI.

Conducerea judetului Caras Severin a fost zdravan zguduita de oamenii legii in ultima perioada. Pe rand, au intrat in vizorul anchetatorilor anticoruptie fostul presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin Sorin Frunzaverde, fostul sau adjunct Ionesie Ghiorghioni, dar si fostul primar al Resitei Mihai Stepanescu, primii doi primind deja condamnari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.