Primăria lui Onțanu, implicată într-un scandal uriaș!
Scandalul din jurul Arenei Naţionale capătă noi ramificaţii, jurnalistul Cătălin Tolontan scriind pe blogul său că Primăria Sectorului 2 a eliberat două autorizaţii de construcţie, una dintre ele, antedatată, ridicând preţul de construcţie al stadionului cu câteva zeci de milioane de euro.
Arena Naţională este nefuncţională de aproape trei luni, de când s-a descoperit că nu are autorizaţie de funcţionare din parte ISU. Scandalurile legate de cel mai mare stadion al ţării sunt însă mult mai vechi, principalul fiind legat de preţul de contrucţie, 234,5 milioane euro, mult mai mare comparativ cu stadioane similare din vestul Europei.
Gazeta Sporturilor a decoperit recent o altă anomalie legată de Arena Naţională: stadionul fără aviz ISU are două autorizaţii de construcţie. „Una dintre aprobări prevedea un stadion cu numai 20.000 de locuri acoperite din 55.000, iar cealaltă, modificată și antedatată, a dus la o arenă mai scumpă, cu acoperiș integral și la care valoarea inițială de 411 milioane de lei a devenit fără TVA”, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său, tolo.ro.
„Până la urmă primăria lui Onțanu a recunoscut că a eliberat două autorizații, dintre care pe una a antedatat-o (…) Primăria Sectorului 2 pretinde că a doua autorizație, care a ridicat prețul stadionului, ”rectifică erori materiale” și că ”am modificat-o după aceea, dar nu i-am mai schimbat data și numărul de înregistrare”, se mai arată în articol.
„Primăria lui Onțanu eliberează pe 25 aprilie 2008 o autorizație. Pe 29 aprilie, PMB o vede și vrea modificări. Pe 30 aprilie, Primăria sectorului 2 înregistrează cererea de modificare ”a erorilor materiale”. Nu se știe când face corecturile, că i-o fi luat ceva timp să verifice ce solicită Capitala. Sigur e că Sectorul 2 antedatează noua autorizație. O înregistrează ca emisă tot pe 25 aprilie 2008 și o notează cu același număr ca pe prima”, explică jurnalistul Cătălin Tolontan. „Practic, prin cea de-a doua autorizație s-a deschis drumul construcției și prețului Național Arena, așa cum au fost ele duse până la sfârșit. Dar a deschis și drumul problemelor, susțin pompierii. Deși au modificat autorizația de construire, certificatul de urbanism l-au lăsat pe varianta veche, cu doar 20.000 de locuri acoperite”, mai scrie sursa citată.