Clinton îl va propune pe Obama judecător la Curtea Supremă

0

Hillary Clinton, care candidează la învestitura Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a declarat că l-ar propune pe Barack Obama pentru un post de judecător la Curtea Supremă, dacă ar fi aleasă preşedinte.

Clinton a fost săptămâna aceasta în campanie în Iowa, unde a fost întrebată de un alegător dacă ar lua în considerare posibilitatea de a-l numi pe Barack Obama la Curtea Supremă, în cazul în care va deveni preşedintele SUA. „Ce idee grozavă! Nimeni nu mi-a sugerat asta până acum, îmi place!”, a răspuns Hillary, care a fost secretarul de Stat al lui Barack Obama. „S-ar putea să aibă alte câteva lucruri de făcut, dar vă spun, este o idee grozavă”, a continuat ea, relatează Romaniatv.net.

Hillary Clinton a mai afirmat că următorul preşedinte ar putea numi până la trei judecători la Curtea Supremă şi a revenit la posibilitatea desemnării lui Obama. „Cu siguranţă aş lua asta în considerare”, a spus ea în faţa mulţimii de 450 de persoane. „Este sclipitor şi poate susţine un argument, a fost profesor de drept, aşa că are toate atuurile”, a mai spus Hillary Clinton.

În 2014, într-un interviu pentru New Yorker, preşedintele Barack Obama nu era sigur că şi-ar dori un post la Curtea Supremă. „Iubesc dreptul, din punct de vedere intelectual. Îmi place să rezolv aceste probleme, să mă lupt cu aceste argumente. Îmi place să predau. Îmi este dor de clasă şi de interacţiunea cu studenţii. Dar cred că a fi judecător este puţin cam sobru pentru mine. Mai ales după ce am petrecut şase ani – şi vor fi opt ani – în această bulă, cred că am nevoie să ies puţin”, spunea actualul şef de la Casa Albă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.